Logo treveven

Rundturer

Rundturene gir en innføring i emner innen arkitektur, design og miljø. Bla deg gjennom i eget tempo, eller velg stikkord i menyen til venstre. Vi har lagt vekt på informative bilder ledsaget av en kort tekst. Hvis du ønsker å fordype deg mer, finner du utfyllende stoff ved å følge lenkene videre fra våre sider.

Bli med på arkitekTUR

Denne rundturen presenterer de viktigste epokene i arkitekturens historie fra antikken fram til i dag. Hver epoke er illustrert med ett eller flere bilder, og en beskrivelse av typiske kjennetegn ved epoken. I forslaget til ny læreplan i kunst og håndverk er arkitektur ett av fire hovedtemaer.

Start turen »

Please sit

Design er et nytt hovedområde i læreplanen for kunst og håndverk.


Please sit presenterer skandinavisk stoldesign. Rundturen gir en smakebit på kjente stoler og designere, og viser hvor mange variasjoner det går an å lage over temaet stol. La deg inspirere, imponere, overraske eller irritere over alle de rare, morsomme, elegante og lure stolene vi presenterer.

Start turen »

Fra skogen til catwalken

Ta en kikk i garderobeskapet ditt. Sannsynligvis har du klær av viskose, eller kanskje modal, acetat eller lyocell? Disse tekstilene er alle laget av samme råvare: TRE! Vi har smugkikket i garderoben til Anne og Kari. Dessuten forteller vi hvor og hvordan man lager klær fra trær.

Rundturen berører emnene design og materialkunnskap.

Start turen »

Byggeskikk i Norge

Denne rundturen viser hvordan byggeskikken i Norge tidligere varierte fra landsdel til landsdel, og hvordan den ble påvirket av lokalt klima, landskap og levevis. Den lokale tilpasningen ble gradvis borte da sveitserstilen gjorde sitt inntog i siste del av 1800-tallet.

I dag er bolighusene nokså like uansett hvor i landet de ligger. Men fremdeles er tre det mest brukte materialet.

Start turen »

Fra Grandiosa til Nirvana

Ifølge buddhistisk og hinduistisk tankegang går vi fra eksistens til eksistens, i en evig runddans. Livets Hjul, eller Samsara – er en uendelig prosess av tilblivelse, vekst, forandring, oppløsning og nye tilstander. Slik er også naturens kretsløp.
Vi følger kretsløpet fra små granplanter til tømmer til papirprodukter. Etterpå resirkuleres papiret og gjenoppstår som nye produkter. Ett eksempel er Grandiosa-kartongen, som lages av returfiber fra aviser, melkekartonger, papp og papir.

Start turen »

Leftmenu

Nyheter

Kino

16/06/2020

- Spennende og lærerike oppgaver

Les mer »

15/06/2020

Ny forundringssti

Les mer »

19/03/2020

Skogen er gratis, smart og frisk

Les mer »

Temasider

Guitar

"Smoke on the water"

Rockens viktigste instrument
er laget av tre!

House

"Drømmehuset"

Hvordan vil du bo?

Woods

Gull og grønne skoger

Følg verdikjeden

Paperplane

Kunsten å lage papir

Produkt

Fra idé til produkt