Logo treveven

Ny forundringssti

Formålet med naturens forundringssti er å bidra til å skape undring og forundring hos elevene ute i naturen. Snarere enn å presentere en fasit for elevene, ønsker vi å motivere til grubling, forskning, diskusjon og spørsmål.

Forundringssstien er utviklet i forbindelse med Skoglekene 2020. Til sammen 111 skoler har deltatt, og dermed gjennomført naturens forundringssti. Vi ba elevene på 5. trinn fortelle oss hvilke av postene de likte best. Her er noen av svarene:

  • Posten vi likte aller best var den som het På tur i skogen. Vi likte den fordi vi skulle bevege oss og var mer aktive. Det var gøy å gå i blinde og ikke vite hvor man gikk. Her måtte vi stole på den som ledet oss framover i skogen. Det var både skummelt og gøy på samme tid. Vi likte at vi måtte samarbeide. Det var gøy å utforske skogen fra et annet perspektiv.
  • Hei, nå har vi hatt Forundringssti i skoleskogen vår. Det var både gøy og vanskelig på engang. Vi likte best oppgaven Hvem skal ut? Det var gøy å finne mange ulike svar og at flere svar kunne være riktig.
  • Elvene likte Hva er mest miljøvennlig? Grunnen for valget av denne posten var at elevene følte det var flere løsninger og i gruppe-diskusjonene så fikk elevene brukt sine forkunnskaper for å argumentere for sine løsninger.

Nå er forundringsstien tilgjengelig for alle som ønsker å ta den i bruk. Du finner den under Oppgaver.

 

 

Tilbake

Leftmenu

Nyheter

Kino

16/06/2020

- Spennende og lærerike oppgaver

Les mer »

15/06/2020

Ny forundringssti

Les mer »

19/03/2020

Skogen er gratis, smart og frisk

Les mer »

Temasider

Guitar

"Smoke on the water"

Rockens viktigste instrument
er laget av tre!

House

"Drømmehuset"

Hvordan vil du bo?

Woods

Gull og grønne skoger

Følg verdikjeden

Paperplane

Kunsten å lage papir

Produkt

Fra idé til produkt