Logo treveven

Hvor kommer avispapiret fra?

Hvor kommer papiret til VG og Aftenposten fra? Vi bestemte oss for å undersøke saken.

Begge avisene trykkes hos Schibsted Trykk i Nydalen utenfor Oslo. Dit dro vi, og fant verken skumle eller gamle hus, men et nytt og moderne avistrykkeri.

Schibsted Trykk AS er Norges største avistrykkeri. Mens andre sover, er det full aktivitet her inne. Her renner det ut 70.000 eksemplarer av Aftenposten og 120.000 VG - pr time!

Vi prøvde å få kontakt med en som jobbet med å hente papirruller fra lageret. Men det var ikke lett. Det viste seg å være en slags robot; en laserstyrt truck.

Inne på papirlageret er det plass til omtrent 1.700 ruller, noe som rekker til ei ukes produksjon. Papiret kommer i store ruller på trailere, visstnok 12 ganger i døgnet. Men hvor kommer de fra?

Det viste seg at trailerne kom fra Hønefoss. Vi praiet en bil og dro av sted. Alle spor pekte mot Follum fabrikker. Det var et stort område med mange bygninger og høye gjerder rundt. Hvordan skulle vi komme oss inn? ”Levering av tømmer” stod det på et skilt. Vi la oss tett bak en stor tømmerbil, og vips! så hadde vi passert portvakta……
Se rapporten fra vår utsendte medarbeider:

 

Tilbake

Leftmenu

Nyheter

Kino

19/03/2020

Skogen er gratis, smart og frisk

Les mer »

21/02/2020

AVLYST Kurs i naturen som læringsarena

Les mer »

25/11/2019

Referansegruppe for Lære med skogen

Les mer »

Temasider

Guitar

"Smoke on the water"

Rockens viktigste instrument
er laget av tre!

House

"Drømmehuset"

Hvordan vil du bo?

Woods

Gull og grønne skoger

Følg verdikjeden

Paperplane

Kunsten å lage papir

Produkt

Fra idé til produkt