Logo treveven

Gibson Les Paul

Den eneste virkelige utforderen til Fender Stratocaster når det gjelder popularitet og betydning er Gibsons Les Paul. Modellen kom i 1952 som et svar på Leo Fender sin Telecaster, og bærer navnet til en av datidens mest populære gitarister, Les Paul.

Gibson samarbeidet ofte med kjente gitarister om å utvikle nye modeller. Modellen bærer preg av Gibsons lange tradisjon innen gitarbygging. Instrumentet skulle være elegant og stilig, med svakt hvelvet kropp og innlagte kantlister.

Jimmy Page (til venstre) fra gruppa Led Zeppelin er en av mange gitarister som har frontet Les Paul gitaren - og fått en egen vairant kalt opp etter seg.

Jimmy Page

 

Gibson ble i 1986 slått sammen med Epiphone – et annet tradisjonsrikt amerikansk gitarmerke som hadde flyttet produksjonen til Japan. Dermed ble Les Paul-gitarer - og andre Gibson modeller - til Epiphone produsert i Japan. Gitarene som bærer navnet Gibson produseres fremdeles i USA.På Les Paul gitarene er det lønn som utgjør den øverste delen av gitarkroppen, dette treslaget gir fin overflate-finsh.

Hør typisk Les Paul gitar over! Instrumentet har to dobble pick-uper som gir støysvak og «stor» lyd.

 

Tilbake

Leftmenu

Nyheter

Kino

16/06/2020

- Spennende og lærerike oppgaver

Les mer »

15/06/2020

Ny forundringssti

Les mer »

19/03/2020

Skogen er gratis, smart og frisk

Les mer »

Temasider

Guitar

"Smoke on the water"

Rockens viktigste instrument
er laget av tre!

House

"Drømmehuset"

Hvordan vil du bo?

Woods

Gull og grønne skoger

Følg verdikjeden

Paperplane

Kunsten å lage papir

Produkt

Fra idé til produkt